LORLU KURABİYE ..
MALZEMELER: 1,5 su bardağı toz şeker , 250 gram tatlı lor, yarım paket margarin , yarım su bardağı sıvı yağ, 2 yumurta, 2 paket kabartma tozu , 1 paket vanilya , portakal kabuğu rendesi . 3 ,5 su bardağı elenmiş un, yumuşak bir hamur elde edelim eğer unu az gelirse biraz daha ilave edebiliriz ..
YAPILIŞI : tatlı lor, yumurta, toz şeker ,margarin ve sıvı yağı kabartama tozunu vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip hepsini yoğuralım ,1 saat buzdolabında beklettikten sonra, elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı dizelim, çünkü baya kabarıyor . 170 derece önceden ısıtılmış fırına koyalım hafif pembeleşinceye kadar pişirelim, soğuduktan sonra servis tabağımıza alalım, kurabiyelerimiz hazır AFİYET OLSUN ...
17 Ocak 2013 Perşembe
11 Ocak 2013 Cuma
KAYNANA ÇATLATAN KURABİYE ..
MALZEMELER : 2 yumurta, bir buçuk su bardağı toz şeker, yarım paket margarin , yarım su bardağı sıvı yağ ,iki adet portakal ,kabartma tozu , vanilya, aldığı kadar un .
YAPILIŞI : Yumurtayla şekeri hafif çırpalım daha sonra sıvı yağ , margarin , portakal kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkalım , kabartma tozu , vanilya yı ve aldığı kadar un ekleyip, yumuşak bir hamur yaptıktan sonra elde yuvarlayıp toz şekere batırdıktan sonra tepsiye aralıklı koyalım çünkü kabardığında birbirine yapışmasın ..170 derecede ısıtılmış firinda üzeri hafifi pembeleşinceye kadar pişirelim servise hazır AFİYET OLSUN ..
2 Ocak 2013 Çarşamba
ACIBADEM KURABİYELİ KESTANELİ YILBAŞI CUPU
MALZEMELER :
10 adet acıbadem kurabiyesi
10 adet kestane şekeri
1 kg süt
1,5 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
125 gram tereyağ
Rulo gofret
YAPILIŞI : Unu ve şekeri süte ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Acıbadem kurabiyelerini rondodan geçirip ufaltalım. Kestaneleri çatalla ezelim. Muhallebiye vanilya ve tereyağ ekleyip blender ile çırpalım. Cupların tabanına acıbadem kurabiyelerini ve kestaneleri koyalım, üzerine muhallebiyi paylaştıralım. Süsleme için üzerine çıkolata sosu ve bir adet rulo gofret yerleştirip soğumaya bırakalım. Afiyet olsun!
BROKOLİ ÇORBASI
MALZEMELER:
250 gram brokoli
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı un
2çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Brokoliyi bir tencerede limon suyunu ekleyip haşlıyoruz. Başka bir tencerede unla tereyağını kavurup yavaş yavaş sütü çırparak ekliyoruz. Daha sonra brokoliyi suyu ile birlikte ekleyip 2 diş sarmısağı ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Biraz pişince blenderdan geçirip tuzunu karabiberini ekleyerek 5 dakika daha pişirıyoruz. Böylece çorbamız sevise hazır!
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)