24 Ağustos 2013 Cumartesi

EVDE MARGARİTA YAPIMI

MALZEMELER : 1 Su bardağı tekila , 3/ 4 su bardağı lim suyu ( küçük yeşil limon ) ,3/ 4 su bardağı portakal likörü ,1/ 4 su bardağı şurup .

YAPILIŞI : Şurup denilen şey yarım su bardağı toz şekerle ,yarım su bardağı suyun karışımı bildiğimiz 1/1 ölçülü hamur tatlısı şurubu karışımı pişirilir .şekerin suyun içinde erimesini sağlayın .eridkten sonra kenara alıp soğumaya bırakın .İyice birbirine karışıncaya kadar çırpın .Meksika da bizim bildiğimiz blendırlardan kullanılıyor .Mutlaka soğuk ikram edilmesi gerekir .

Margaita yı sunmakta ayrı bir iş.Bardağın ağız kısmına kesilmiş lim i ( yeşil limon ) sürüyorsunuz ve bardağı tuz dolu bir tabağın içine batırıyorsunuz .Ardından bardağı buzla dolduruyorsunuz .buz küpleri küçük olursa daha iyi .Bardağa soğuk margarita karışımını döküyorsunuz.AFİYET OLSUN ..


17 Ağustos 2013 Cumartesi

MALHITALI KÖFTE ( Gaziantep ) yöresinden

MALZEMELER : 1 Su bardağı kırmızı mercimek , 1 su bardağı ince bulgur ,1 / 5 su bardağı zeytin yağı ,1/ 2 su bardağı çekilmiş ceviz , 4 . 5 yeşil soğan , 2 . 3 diş sarımsak  , 1 demet maydonoz . 1 kuru soğan , 1 yemek kaşığı biber salçası , 1/ 2 yemek kaşığı domates salçası ,1 yemek kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı kimyon , süslemek için marul .

YAPILIŞI : Önce mercimek yıkanır . 2,5 su bardağı su ile pişmeye bırakılır , arada üzerine biriken köpükleri alınıp , kısık ateşte pişirilir .köfte yapılacak leğene ince bulguru üzerine pişen mercimekleri ekleyip bulgurun yumuşaması için ağzı kapatılır . .soğanlar ince ince doğrayıp yarısı yağda kavrulur. diğer yarısını , cevizleri sarmısağı ve salçayı kimyonu tuzunu kırmızı toz biberi ekledikten sonra yoğrulur ve maydonozu ekleyip  fazla  yoğrulmadan .köfte şekli verilir . servis tabağına marulları dizip üzerine köfteler dizilerek servise hazırlanır .AFİYET OLSUN

TARÇINLI KURABİYE

MALZEMELER :  2 Yumurta sarsı , 150 gr yumuşatılmış  margarin , 2,5 su bardağı un ,yarım su bardağı pudra şekeri , 1 pkt vanilya , 1 tatlı kalışığı tarçın , yarım pkt kabartma tozu .

YAPILIŞI : Yumurta sarıları , margarin , pudra şekerini mikserle çırpın , unu,  kabartma tozunu ,tarçın  nvanilya yı da ekleyip yoğurun misket büyüklüğünde toplar yapın .yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 190 derece de pişirin .fazla pembeleşmeden çıkarın. üzerine pudra şekeri ve tarçın ı  serpiştirp soğumaya bırakın servisse hazır . AFİYET OLSUN