TORPİL
MALZEMELER : 1 Paket milföy hamuru kullandım, arzuya göre kendiniz de ev yapımı milföy yapabilirsiniz ,.kalıpları var ama dondurma külahına sarabilirsiniz .,
İÇ MALZEMESİ : 1Kg süt 5 kaşık mısır nişastası üzeri için pudra şekeri ..
YAPILMASI : Milföy hamurlarını 5 e enine kesip kalıba yada külaha sarın , tepsiye birbirine değmeyecek şekilde sıralayıp , pembeleşinceye kadar pişirin , biraz soğuduktan sonra kalıplarını dikkatlice çıkarın . diğer taraftan süt nişasta yı muhallebi yapalım , koyu kıvamda olmasına dikkat etmeli ve torpillerin içine tatlı kaşığı ile kırmadan dolduralım, daha sonra üzerine pudra şekerini eleyip soğumaya , bırakalım ben bir gün önceden yaptım . gayet güzel oldu ..AFİYET OLSUN ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder