MALZEMELER. 50 g yumuşak margarin ,85 g (1 çay bardağı) toz şeker, 1 yumurta , 50 ml /(yarım çay bardağı ) süt , 6-7 damla Dr oetker Rom aroması , 110 g ( 1 su bardağı ) un , 1 yemek kaşığı Dr oetker kakao , 1 tatlı kaşığı Dr oetker hamur kabartma tozu , 3-4 adet küçük küpler şeklinde doğranmış kuru kayısı , 2 yemek kaşığı fındık kırığı ,
ÜZERİ İÇİN : 1 Poşet Dr Oetker Bitter Glazür
SÜSLEMEK İÇİN . 35 ADET Dr Oetker çikolata kalpler..
HAZIRLANIŞI : Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dk çırpın , yumurta , süt, ve rom araoması ,ekleyip , 2 dk çırpın , un kakao ve hamur kabartma tozu nu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin , mikserin düşük devirinde 1 dk çırpın , kayısı çikolata parçaları ve fındık kırığını ekleyip , düşük devirde kısa bi süre çırpın , hamuru 30 -35 adet minik muffin kalıbaına çay kaşığı yardımı ile yarılarına kadar dolduracak şekilde paylaştırın ve pişirin .. AFİYET OLSUN ...
FIRIN AYARI ..turbo pişirme 160 derece önceden ısıtılmış.
al üst pişirme 170 derce önceden ısıtılmış
pişirme süresi yaklaşık 15 20 dk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder