YAPILIŞI : Yazdan kurutulmuş taze fasulye , tencereye sıcak su koyulup kaynayınca tuz ve sonra fasulyeleri ekleyelim haşlanmaya bırakılım
. haşlanan fasulyeleri süzelim diğer tarafta kuru soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda soteleyelim , salçayı ve haşlanmış ve süzdürülmüş fasulyeleri ekleyip hepsini soteleyelim . üzerine çok az su ekleyip kısık ateşte pişirelim .servise hazır AFİYET OLSUN . ( yufkayla yemesi daha lezzetli oluyor ) ..
bayılırımmm ellerine sağlık.:) ben bazen soğanla kavurup yumurtada kırıyorum. bu yaz biraz fazla kurutacağım:)
YanıtlaSil(canım şu kelime doğrulamayı bir kaldırsan süper olacak)
evet çok güzel kış yemeği hatice hanımcım kavurması da güzel oluyor .çok teşekkürler yorumun için yüreğine sağlık :)
YanıtlaSil