MALZEMELER
7 adet kemiksiz tavuk but yarım limon suyu 5 yemek kaşığı zeytin yağı tuz.
İç Pilavı için ,
pirinç her but için 1 yemek kaşığı olacak
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı iç fıstık
1 adet kuru soğan
tuz
yeni bahar
3yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
sıcak su ( üzerine çıkmayacak kadar )
YAPILIŞI Kemiksiz butlar biraz inceltilir . zeytinyağında 1 gece bekletilir .
pirinç yıkandıktan sonra ıslatılır . Tencereye sıvı yağ tereyağ koyup üzerine fıstıkları ekleyelim hafif pembeleştirelim .Soganı küp küp doğrayıp kavuralım .Daha sonra pirinci yıkanmış süzülmüş kuş üzümlerini tuz yeni baharı eklenip üzerine sıcak suyu koyalım pişmeye bırakalım .( çok pişmeyecek ki kızartırken lapa olmasın . Dinlendirilen iç pilavı soğutulure düz zemine açılan tavukların içine birer yemek kaşığı pilavı koyup rulo şeklinde sarılır kürdanla tuturulur .Diğer butlarada aynı işlemi yapıp bitirdikten sonra. Sıvı yağda kızartılır. Piliç topkapı servise hazır . AFİYET OLSUN .
Dukan diyetine kolay uyarlanabilir bir tarif ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilwww.huzunsarisi.com
Evet aynen kolay leziz bi yemek tesekkur ederim ..sevgiler
Silellerinize sağlık. Piliç topkapı güzel farklı bir tarif
YanıtlaSilYilbasi ana yemeği olarak astana da yaptigim bir yemektir çokta beğenildi tesekkur ediyorum .. Sevgiler
Silbunu deneyebilirim, süper
YanıtlaSilHafif ve lezzetli . tesekkur ederim ..
Sil