YAPILIŞI: Önce leblebileri robotta un haline getirelim. Kırıntıları kalırsa pek güzel olmuyor. Sonra tencereye sıvı yağı koyup üzerine leblebi tozunu ekleyelim ve hafif kavuralım. Çok fazla kavurmaya gerek yok çünkü leblebiler zaten kavrulmuş. Sonra üzerine toz şekerini ve 2 dakika sonra da sıcak sütü ekleyelim. Süt eklendikten sonra hızlıca karıştıralım. Toparlanmaya başlayınca 3 dk sonra altını kapatalım. Biraz ılıdıktan sonra kaşıkla şekil verelim. Soğuyunca da servis edelim. AFİYET OLSUN. Tarifini arkadaşım Müjgan hanımdan aldım: http://sofrakeyfim.blogspot.com/ Teşekkürler arkadaşım!
30 Ekim 2013 Çarşamba
LEBLEBİ HELVASI
YAPILIŞI: Önce leblebileri robotta un haline getirelim. Kırıntıları kalırsa pek güzel olmuyor. Sonra tencereye sıvı yağı koyup üzerine leblebi tozunu ekleyelim ve hafif kavuralım. Çok fazla kavurmaya gerek yok çünkü leblebiler zaten kavrulmuş. Sonra üzerine toz şekerini ve 2 dakika sonra da sıcak sütü ekleyelim. Süt eklendikten sonra hızlıca karıştıralım. Toparlanmaya başlayınca 3 dk sonra altını kapatalım. Biraz ılıdıktan sonra kaşıkla şekil verelim. Soğuyunca da servis edelim. AFİYET OLSUN. Tarifini arkadaşım Müjgan hanımdan aldım: http://sofrakeyfim.blogspot.com/ Teşekkürler arkadaşım!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder