MALZEMELER: 1 Kg havuç (ortalama 8 - 9 adet), 1 çay bardağı ceviz içi, 1 çay bardağı hindistan cevizi, 4 yemek kaşığı toz şeker, yarım paket petibör bisküvi.
YAPILIŞI: Havuçları rendeliyoruz ve tencereye koyuyoruz. Üzerine toz şekeri ekliyoruz. Ocağın altını yakıyoruz ve yaklaşık 10 - 15 dakika havuçlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişmeye devam eden havuçların üzerine robottan geçirdiğimiz bisküvileri ekliyoruz. Tarçın ve cevizi de ekleyip 2 dakika daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. Karışım soğuduktan sonra elimizi hafifi yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz ve hindistan cevizine buluyoruz. Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder