17 Ağustos 2013 Cumartesi

MALHITALI KÖFTE ( Gaziantep ) yöresinden

MALZEMELER : 1 Su bardağı kırmızı mercimek , 1 su bardağı ince bulgur ,1 / 5 su bardağı zeytin yağı ,1/ 2 su bardağı çekilmiş ceviz , 4 . 5 yeşil soğan , 2 . 3 diş sarımsak  , 1 demet maydonoz . 1 kuru soğan , 1 yemek kaşığı biber salçası , 1/ 2 yemek kaşığı domates salçası ,1 yemek kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı kimyon , süslemek için marul .

YAPILIŞI : Önce mercimek yıkanır . 2,5 su bardağı su ile pişmeye bırakılır , arada üzerine biriken köpükleri alınıp , kısık ateşte pişirilir .köfte yapılacak leğene ince bulguru üzerine pişen mercimekleri ekleyip bulgurun yumuşaması için ağzı kapatılır . .soğanlar ince ince doğrayıp yarısı yağda kavrulur. diğer yarısını , cevizleri sarmısağı ve salçayı kimyonu tuzunu kırmızı toz biberi ekledikten sonra yoğrulur ve maydonozu ekleyip  fazla  yoğrulmadan .köfte şekli verilir . servis tabağına marulları dizip üzerine köfteler dizilerek servise hazırlanır .AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder