26 Aralık 2014 Cuma

KURDAK KAZAK YEMEĞİ

MALZEMELER . 1 Kg kuşbaşı et 1Adet kuru soğan
  4 su bardağı un  tuz su 1 adet yumurta

YAPILIŞI . Önce etleri sıvı yağ konulmuş  tencere de  soteleyelim. sonra 1 adet doğranmış  kuru soğanı  ekleyelim . her ikisini biraz soteledikten sonra 2  su bardağı sıcak su eklenir. et pişe dursun . diğer tarafta un yumurta su tuz dan hamur yoğuralım  oklava ile  3 adet yufka açalım . onları 4 e bölerek yağsız teflon tava da hafif kurutalım  sonra onları ince şerit şekil de keselim . Pişmiş olan et in içine ekleyelim . suyunu çekinceye kadar pişirelim . ve servise hazır . salata ile servis yapalım . AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder