12 Şubat 2015 Perşembe

Katmer ( hashasli )

Malzemeler : 1 kg un, 1 paket pakmaya , su , tuz , 1 tatil kaşigi toz seker, ezilmiş haşhaş .

Yapilisi : Unun ortasini havuz seklinde acil ,pakmayayi koyalim ,tuz , toz şekeri ekleyip ilik su ile yoguralim . Çok kati olmasin hamur . yarim saat mayalanmaya birakalim . Mayalanma hamurlari portakal büyüklüğünde koparip meleksi yapalim .Oklavayla yuvarlak açarak içine ezilmiş hashasi sivil yağla inceltip her yerine surelim , ikiye katlayip tekrar haşhaş surelim katlayalim . Hamurlar bitinceye kadar ayni işlemi yapalim . Tavayi hafif yaglayarak ocağa koyalim . tava isindiktan sonra hamurlari oklava ile yuvarlak acalim , tavaya pişmeye birakalim .  kizardiktan sonra diğer tarafa çevirelim . Her iki tarafı kizarinca hafif yaglayalim servis tabagina alalim . Peynir ve domatesler servis yapalim . Afiyet olsun .. Sevgiler


10 yorum:

  1. ellerinize sağlık ,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Hımmm maharetli eller iş başında:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saolun hatice hanimcim sevgiler canim ;)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. Haşhaşlı katmeri çok severim.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdican hanimcim evet bizlerde çok seviyoruz hashasli hamur islerini . sevgiler ;)

      Sil
  4. Aramıza hoşgeldin. Bu arada takipteyim ben de beklerim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemle ben de severim. Annem gibi yapmışsınız. Elinize sağlık. :)

      Sil
    2. Bahçe perim çok saol canim tskr sevgiler canim ;)

      Sil