11 Nisan 2015 Cumartesi

Greyfurt Kabuğu reçeli

Malzemeler ; 3 adet greyfurt un kabuğu , 1 cay bardagi greyfurt suyu , 3 su bardagi toz seker , 2 su bardagi su , yarim limon suyu .

Yapilisi : Evde tüketilen greyfurt kabuklarini nazsil







değerlendirelim derken , aklima recelini yapmak geldi . Greyfurtun diş kisimlarini ( kabuklarini ) rendenin ince kismiyla rendeleyin . aci kisimlarinin gitmesi için . Kalan kisimlarini bicakla portakal dilimler gibi istediğiniz büyüklükte 4- 5 dilime ayirabilirsiniz . Recelimiz için sadece sadece kabuklu yumuşak kisimlarini kullanıyoruz . Temiz bir iğne ile rulo seklinde ipe diliyoruz . ipe çizerken birbirine iyice sikistirin, ve dizme işlemi bittikten sonra ipin iki ucunu birbirine baglayin . Meyvelerin acisinin gitmesi için suyun içinde bekletmeniz gerekiyor .İpe çizdiğimiz kabukları geniş bir tencerede 4 gün bekletmemiz gerekiyor .Hergun suyunu 4 defa değiştirmek gerekiyor . 4. Günün sonunda tekrar uzerini geçecek şekilde su ilave ederek haslayin 5 dk yeterli ve ocaktan alip suzun . Ayri bir tencerede seker ve su greyfurt suyu  ile şerbeti hazirlayin , ipi keserek greyfurt kabuklarini dikkatlice ipten cikarin 15 dk kaynatin , limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatin , ocagin altuni kapatin .Sicakken kavanozlara bosaltin . Recelimiz hazir  . Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder