13 Ağustos 2012 Pazartesi

Sakallı Poğaça ( kırpık)

MALZEMELER:

- 1su bardağı süt (fazla poğaça olsun isterseniz 2 bardak süt koyun.)
- 1 su bardağı maden suyu
- 2 yumurta (Bir tanesinin sarısını poğaçanın üzeri için kullanacağız.)
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı çiçek yağı 
- 2 yemek kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un

ÜZERİ VE İÇİ İÇİN:

Labne veya krem peynir kullanılabilir. Ben krem peynir kullandım.


YAPILIŞI :



Mayayı bir yemek kaşığı şekerle, 1 çay bardağı ılık süt ilave ederek karıştırın ve kabarması için 10 dakika beklemeye bırakın. Yoğurma kabına yumurtaları, 1 çay bardağı şekeri, kalan sütü, maden suyunu ve kabarmış olan mayayı koyup karıştırın. Aldığı kadar un koyarak hamur elde edin. 1 saat kadar hamuru beklemeye bırakıp mayalanmasını bekleyin. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürün, 15 dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.



Fırından çıkan poğaçalar soğuduğunda enlemesine kesin ama kopmasın. İçine krem peynir sürüp kapatın. Peyniri biraz ağız kısmına taşırıp ince ince doğradığınız maydonoza batırın ve servis tabağına dizin. Afiyet olsun.

Not: Bu tarifi arkadaşım Müjgan Hanım'dan aldım. Blog'una bu adresten ulaşabilirsiniz: http://sofrakeyfim.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder