29 Temmuz 2013 Pazartesi

UN HELVASI


MALZEMELER :

2 Su bardağı un ,yarım su bardağı sıvı yağ ,  1 çorba kaşığı tereyağ ,2su bardağı süt , 1,5 su bardağı toz şeker , 1 paket vanilya,  arzuya göre fıstık ceviz ..

YAPILIŞI : Önce sıvı yağı ve tereyağını  tencereye koyup üzerine unu ekleyelim ve yarım saat kavuralım .. un helvası biraz sabır işi ..kavrulduktan sonra içine fıstıklar ekleyin birazda fıstıklarla kavrulsun .rengi hafif koyulşatığında sütü ekleme zamanı demektir ...şöyle bir test yapabiliriz bir kaşık sütün içine bir parça kavrulan unu koyun cozz derse kıvam olmuş demektir. sütün içine eklediğimiz toz şekeri koyup
 karıştıralım .vanilyasını ekleyip karıştırmaya devam edelim iyice çekince ocağı kapatıp dinlenmeye bırakalım ..servise hazır AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder