9 Ekim 2013 Çarşamba

BÜZGÜLÜ BÖREK ( MİDYE BÖREK )

MALZEMELER: 3 adet yufka, 250 gram beyaz peynir, 1 adet yumurta, 1 demet maydonoz, sıvı yağ, su .



YAPILIŞI: Yufkaları masanın üzerine açalım. Sıvı yağı ve suyu karıştırdıktan sonra fırça yardımı ile yufkaların üzerine sürüp dörde bölelim. Köşesinden tutup büzüştürelim, ince kenarına peynir ve maydonozu koyalım. Katlayarak midye şeklini verelim, yağlı kağıt açmış olduğumuz tepsiye dizelim. Üzerine 1 yumurta sarısını fırçayla sürüp isteğe göre haşhaş, susam, çörek otu serpelim ve 180 derecelik fırına verelim. Servise hazır, AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder