16 Ekim 2013 Çarşamba

TAVUK SOTE



MALZEMELER : yarım kg tavuk göğsü , 2 adet yeşil biber , 5 - 6 adet arpacık soğan , 2 adet domates ,  2 adet kapya kırmızı biber ,2 diş sarmısak , 1 tatlı  kaşığı salça tuz , karabiber ,pul biber az da su ..

YAPILMASI : Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğanları piyazlık,  biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder