3 Mart 2014 Pazartesi

DİLME FASULYE ( yöresel )

MALZEMELER : 1 KG Taze fasulye , 1 adet kuru soğan , sıvı yağ , 1 kaşık salça .

YAPILIŞI : Yazdan kurutulmuş taze fasulye , tencereye sıcak su koyulup kaynayınca tuz  ve  sonra fasulyeleri ekleyelim haşlanmaya bırakılım

.  haşlanan fasulyeleri süzelim diğer tarafta kuru soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda soteleyelim , salçayı ve  haşlanmış ve süzdürülmüş fasulyeleri ekleyip hepsini soteleyelim . üzerine çok az su ekleyip kısık ateşte pişirelim .servise hazır AFİYET OLSUN . ( yufkayla yemesi daha lezzetli oluyor ) ..

2 yorum:

  1. bayılırımmm ellerine sağlık.:) ben bazen soğanla kavurup yumurtada kırıyorum. bu yaz biraz fazla kurutacağım:)

    (canım şu kelime doğrulamayı bir kaldırsan süper olacak)

    YanıtlaSil
  2. evet çok güzel kış yemeği hatice hanımcım kavurması da güzel oluyor .çok teşekkürler yorumun için yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil