12 Nisan 2014 Cumartesi

DEREOTLU POĞAÇA

MALZEMELER : 2 Yumurta , 1 çay bardağı sıvı yağ , 1 çay bardağı yoğurt , 1 paket kabartma tozu ,1 demet ince kıyılmış  dereotu .3 su bardağı un .bir tatlı kaşığı tuz ..

YAPILIŞI : Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım , hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirelim .Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin..
AFİYET OLSUN .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder