12 Nisan 2014 Cumartesi

ARAP AŞI


MALZEMELER : 1 orta boy tavuk, 3 yemek kaşığı tereyağ , 1 su bardağı un , 2 yk domates salçası, 2 yk biber salçası , 3 yemek kaşığı toz biber , tuz .

HAMURU İÇİN . 1 Ölçü un , 5 ölçü su ,tuz

YAPILIŞI : 1 Bütün tavuk düdüklü de haşlanır, eti kemiğinden ayrılır ve didiklenir .
tencereye 3 yemek kaşığı tereyaği konur 1 ölçü un eklenir kavrulur 2yk salça , 2yk biber salçası tuz ilavesi ile biraz daha kavrulur . Tavuk suyu eklenir çırpma teli ile karıştıra karıştıra pişirilir .koyu olursa tavuk suyu eklenir .Hamur piştikten sonra ıslatılmış borcama hamur dökülür soğumaya bırakılır . soğuduktan sonra baklava şeklinde kesilir, yanında tavuk çorbasıyla yenir AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder