9 Ocak 2015 Cuma

PİLİÇ TOPKAPI

MALZEMELER


7 adet kemiksiz  tavuk but  yarım limon suyu  5 yemek kaşığı zeytin yağı  tuz.

İç Pilavı için ,

pirinç her but için 1 yemek kaşığı olacak

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı iç fıstık

1 adet kuru soğan

tuz

yeni bahar

3yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağ

sıcak su ( üzerine çıkmayacak kadar )


YAPILIŞI  Kemiksiz butlar biraz inceltilir . zeytinyağında 1 gece bekletilir .

pirinç yıkandıktan sonra ıslatılır . Tencereye sıvı yağ tereyağ koyup üzerine fıstıkları ekleyelim hafif pembeleştirelim .Soganı küp küp doğrayıp  kavuralım .Daha sonra pirinci  yıkanmış süzülmüş kuş üzümlerini tuz yeni baharı eklenip üzerine sıcak suyu koyalım pişmeye bırakalım .( çok pişmeyecek ki kızartırken lapa olmasın . Dinlendirilen iç pilavı   soğutulure düz zemine açılan tavukların içine birer yemek kaşığı pilavı koyup rulo şeklinde sarılır  kürdanla tuturulur .Diğer butlarada aynı işlemi yapıp bitirdikten sonra. Sıvı yağda kızartılır. Piliç  topkapı    servise hazır . AFİYET OLSUN .

6 yorum:

  1. Dukan diyetine kolay uyarlanabilir bir tarif ellerinize sağlık:)
    www.huzunsarisi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen kolay leziz bi yemek tesekkur ederim ..sevgiler

      Sil
  2. ellerinize sağlık. Piliç topkapı güzel farklı bir tarif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yilbasi ana yemeği olarak astana da yaptigim bir yemektir çokta beğenildi tesekkur ediyorum .. Sevgiler

      Sil
  3. bunu deneyebilirim, süper

    YanıtlaSil