11 Ocak 2013 Cuma

KAYNANA ÇATLATAN   KURABİYE ..

MALZEMELER : 2 yumurta,  bir buçuk su bardağı toz şeker, yarım paket margarin , yarım su bardağı sıvı yağ ,iki adet portakal ,kabartma tozu , vanilya, aldığı kadar un . 

YAPILIŞI : Yumurtayla şekeri hafif çırpalım daha sonra sıvı yağ , margarin , portakal  kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkalım , kabartma tozu , vanilya yı ve aldığı kadar un ekleyip, yumuşak bir hamur yaptıktan sonra elde yuvarlayıp toz şekere batırdıktan sonra tepsiye aralıklı koyalım çünkü kabardığında birbirine yapışmasın ..170 derecede ısıtılmış firinda üzeri hafifi pembeleşinceye kadar pişirelim servise hazır AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder