17 Ocak 2013 Perşembe

LORLU KURABİYE ..

MALZEMELER: 1,5 su bardağı toz şeker , 250 gram tatlı lor, yarım paket margarin , yarım su bardağı sıvı yağ, 2 yumurta,  2 paket  kabartma  tozu , 1 paket vanilya , portakal kabuğu rendesi . 3 ,5 su bardağı elenmiş un,  yumuşak bir hamur elde edelim eğer unu az gelirse biraz daha ilave edebiliriz ..

YAPILIŞI : tatlı lor, yumurta, toz şeker ,margarin ve sıvı yağı  kabartama tozunu vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip hepsini yoğuralım ,1 saat buzdolabında beklettikten sonra, elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı dizelim, çünkü baya kabarıyor . 170 derece önceden ısıtılmış fırına koyalım hafif pembeleşinceye kadar pişirelim, soğuduktan sonra servis tabağımıza alalım, kurabiyelerimiz hazır          AFİYET OLSUN ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder