21 Nisan 2013 Pazar

GAVUR DAĞI SALATASI

MALZEMELER

- 5 adet iri domates (kabukları soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranmış) 
- 4 adet iri salatalık (aynı şekilde) 
- 1 demet taze soğan (ince ince kıyılmış) 
- 1 orta boy kuru soğan (ince kıyılıp tuzla ovulmuş) 
- 1'er demet maydonoz ve dereotu (ince kıyılmış) 
- Kuru ya da taze nane (tazeyse ince kıyılmış) 
- 5-6 adet tatlı sivri biber (ince doğranmış) 
- Birkaç marul yaprağı (süslemek için) 
- 2 limonun suyu
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- Tuz

Yapılışı

- Bu salatanın özelliği tüm malzemelerin minik minik doğranmış olması, bu yüzden gerçekten minik doğrayın herşeyi.
- Tüm malzemeleri karıştırıp biraz elinizle mıncıklayın, tabii ki çok ezmeyin. Böylece tatları bibirine karışacak, hem de çok güzel bir kıvama gelecek.
- Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökerek salatayı karıştırın.
- Servis tabağına marul yapraklarını döşeyin, üzerine salatayı dökün, en üstüne nar ekşisini gezdirin. Bu salata bol nar ekşili olunca tadına doyamazsınız.
- Bir de derin ve çok büyük olmayan bir kapta servis yapın ki, gerçekten bir dağ oluşsun, adına yakışsın yani :) Üzerine kuru nane serpebilirsiniz.  :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder